SLUŽBENICI JEDINICE ZA PODRŠKU POSJETILI REHABILITACIJSKI KAMP NA VLAŠIĆU /FOTO/

 

Službenici Jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travniku su na poziv Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ posjetili rehabilitacijski kamp na Vlašiću organiziran za djecu oboljelu od malignih oboljenja.

 

Ovo je bila prilika da službenici policije mališane upoznaju sa opremom koju koriste u svom svakodnevnom radu i da odgovore na njihova brojna pitanja. Veliku zainteresiranost oko 35 djevojčica i dječaka okupljenih u ovom kampu posebno je izazvala demonstracija vještina službenih pasa, koja je ovom prilikom priređena. Vožnja u policijskim vozilima djeci se također dopala, te je nekoliko njih izrazilo želju da postane policajac ili policajka kad porastu.

 

Posjeta kampu je nastavak saradnje MUP-a SBK/KSB Travnik sa Udruženjem „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“, te je dogovoreno da se saradnja nastavi i u budućnosti.

 

Kroz ovakve aktivnosti, a koje se provode u okviru programa „Rad policije u zajednici“, nastoji se  na različite načine biti u službi građana i ostvariti bolju saradnju s njima, a sve s ciljem postizanja optimalnog nivoa sigurnosti za naše društvo u cjelini.