INFORMACIJA ZA JAVNOST, 06.12.2023.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 05.12.2023.godine oko 20,20 sati u mjestu Kalibunar, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe D.D. rođen 1984.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.  

Istog dana, oko 21,20 sati u ulici Šumeća, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe M.K. rođen 1992.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao dva pvc zamotuljka sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 06.12.2023.godine u vremenu od 00,20 do 01,00 sati u mjestu Rujanci, općina Donji Vakuf policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su pretres putničkog motornog vozila marke VW Šaran, kojim je upravljao S.H. rođen 1988.godine iz Jajca. Prilikom pretresa u pretincu vozila na mjestu suvozača pronađeno je 12 paketića sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojn droga cannabis, 8 pvc vrećica i jedan zamotuljak sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, pribor za konzumiranje opojnih droga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršnjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokumentovanjem i dokazivanjem krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga„ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 214 prekršajnih naloga, od kojih su 82 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA