INFORMACIJA ZA JAVNOST, 07.11.2023.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklA 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Bugojno uspješno su rasvijetlili 3 krivična djela „Teške krađe“ i 4 krivična djela „Krađe“, koja su prijavljena u proteklom periodu na području općine Bugojno.

 

Dana 03.08.2023.godine u PS Bugojno je prijavljena teška krađa na štetu M.Ć. iz Bugojna, kojem je iz njegovog putničkog motornog vozila marke Audi od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradeno oko 10.000,00 KM, pasoš i potvrda o registraciji od navedenog vozila.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su izvršioci predmetnog krivičnog djela M.B. rođen 1984.godine iz Jajca i M.R. rođen 1977.godine iz Travnika. 

 

Dana 06.07.2023.godine u PS Bugojno je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena teška krađa dvije električne kosilice marke Raser i Pattfield, trimer, te dvije motorne pile, iz pratećeg objekta porodične kuće vlasništva E.B. u ulici Gaj, općina Bugojno.

 

Također, dana 14.08.2023.godine u PS Bugojno je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena teška krađa putne torbe u kojoj se nalazila određena količina novca, odjeća i bežične slušalice, vlasništva A.H. iz Bugojna.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Bugojno su došli do saznanja da je za navedena dva krivična djela osumnjičen E.Š. rođen 2002.godine iz Bugojna.

 

U proteklom periodu na području općine Bugojno prijavljena su 4 krivična djela krađe, gdje su iz pekarske radnje, fast fooda, ljekarne i slastičarne, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih otuđene vrećice sa neutvrđenom količinom novca namijenjen za dobrotvorne svrhe.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Bugojno su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela E.Š. rođen 2002.godine, A.V. rođen 1991.godine obojica iz Bugojna i M.Ć. rođen 2003.godine iz Donjeg Vakufa.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnih krivičnih djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8  saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 5 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 06.11.2023.godine oko 21,15 sati na magistralnom putu u mjestu Višnjica Polje, općina Kiseljak dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

  • vozač A.T. rođen 1989.godine iz Kiseljaka, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Škoda,
  • vozačica E.P rođena 1996.godine iz Fojnice, koji je upravljala putničkim motornim vozilom marke Škoda i
  • vozač K.D. rođen 1991.godine iz Kiseljaka, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Golf.

 

U ovoj nezgodi tjelesne povrede su zadobili navedeni vozači i vozačica, kao i 3 putnika, dok je na vozilima pričinjena znatna materijalna šteta.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta nezgode izvršili su policijski službenici PS Kiseljak.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 217 prekršajnih naloga, od kojih je 70 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

                                          URED KOMESARA