INFORMACIJA ZA JAVNOST, 29.09.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

 

Dana 28.09.2023.godine oko 11,45 sati u ulici Stanična, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled  osobe inicijala M.E. rođen 1980.godine iz Travnika, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Peugeot. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da opojna droga cannabis. Alkotestiranjem mu je utvrđeno prisusutvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,96 promila, nakon čega je lišen slobode.

 

Istog dana, oko 23,30 sati u mjestu Mračaj, općina Jajce, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled osobe inicijala M.R. rođen 1977.godine iz Travnika. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da opojna droga speed.  

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 395 prekršajnih naloga, od kojih je 245 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9 vozača,od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 5 vozila.

 

 

 

                                          URED KOMESARA