INFORMACIJA ZA JAVNOST, 28.09.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 27.09.2023.godine oko 13,55 sati na magistralnom putu u mjestu Čaušlije, općina Bugojno došlo je do slijetanja motocikla marke „Croos“, gdje su zatečeni Z.C. rođen 1996.godine i B.B. rođen 2001.godine, obojica iz Mostara. Isti se prethodno nisu zaustavili na zvučnu i svjetlosnu signalizaciju koju su im davali policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a. Prilikom pregleda navedenih od strane policijskih službenika PS Bugojno pronađena je određena količina bijele praškaste materije za za koju se sumnja da je opojna droga speed, jedan zračni pištolj,  jedna zračna puška, dva noža, jedna kapa tzv. fantomka i dvoje hlače plave boje. Zbog zadobijenih lakših povreda ukazana im je liječnička pomoć u Domu zdravlja Bugojno, nakon čega su dovedeni u prostorije PS Bugojno radi poduzmanja zakonom propisanih mjera i radnji.

 

Istog dana, oko 23,05 sati u ulici Stanična, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled  H.A. rođen 1998.godine iz Travnika. Tom prilikom, kod istog pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 150 prekršajnih naloga, od kojih je 40 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA