INFORMACIJA ZA JAVNOST, 01.09.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Bugojno uspješno su rasvijetlili  krivično djelo „Krađe“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Bugojno.

 

Naime, dana 02.08.2023.godine u PS Bugojno je prijavljeno da je od strane NN osobe ili više njih izvršena krađa humanitarne kase iz Fast Fooda u ulici Zlatnih ljiljana, općina Bugojno, a koja je služila za prikupljanje novca za bolesne i socijalno ugrožene osobe.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela E.Š. rođen 2002.godine iz Bugojna.

 

 

Policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje uspješno su rasvijetlili  krivično djelo „Teške Krađe“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

 

Naime, dana 06.08.2023.godine u PS Gornji Vakuf-Uskoplje je prijavljeno da je od strane NN osobe ili više njih izvršena teška krađa u obiteljsku kuću vlasništva F.S., u mjestu Pidriš, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, kojom prilikom je ukraden novac u vrijednosti od oko 300,00 Eura.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela A.N. rođen 1977.godine iz Gornji Vakuf-Uskoplje.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 5 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, dok su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 325 prekršajnih naloga, od kojih je 178 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA