INFORMACIJA ZA JAVNOST, 30.08.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 30.08.2023.godine oko 00,00 sati u ulici Nikole Šubića Zrinskog, općina Busovača policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu osobe I.K. rođen 2004.godine iz Busovače. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije  za koju se sumnja  da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Gornji Vakuf -Uskoplje.

 

Naime, dana 31.07.2023.godine u PS Gornji Vakuf-Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradao pješak J.B., dok je vozač putničkog motornog vozila pobjegao s lica mjesta nezgode.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela M.P. rođen 1997.godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nezgode upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično djelo „Pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela“ osumnjičeni I.P. rođen 1972.godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja.

 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 5 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 239 prekršajnih naloga, od kojih je 79 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA