INFORMACIJA ZA JAVNOST, 24.08.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

 

Dana 23.08.2023.godine oko 18,30 sati u mjestu Han Ploča, općina Kiseljak policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe A.F. rođen 1997.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U nastavku aktivnosti, navedeni službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Kiseljak, izvršili pretres kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi A.F., koja se nalazi u mjestu Višnjica Polje, općina Kiseljak. Prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje -  jedna automatska puška sa spremnikom u kojem se nalazilo 26 metaka, tri tzv. "molotovljeva koktela", kao i određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.  

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

 

Policijski službenici PS Donji Vakuf uspješno su rasvijetlili  krivično djelo „Krađe“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Donji Vakuf.

 

Naime, dana 10.04.2023.godine u PS Donji Vakuf je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih iz porodične kuće vlasništvo E.G., koja se nalazi u mjestu Oborci, općina Donji Vakuf, ukraden motocikl Tomos i trimer nepoznate marke.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Donji Vakuf su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela F.G. rođen 2001.godine i M.B. rođen 2005. godine, obojica iz Donjeg Vakufa.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 239 prekršajnih naloga, od kojih su 93 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA