INFORMACIJA ZA JAVNOST, 07.08.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 12 krivičnih djela.

 

 

Dana 04.08.2023.godine oko 19,15 sati u ulici Slobode, općina Bugojno policijski službnici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled lica Z.K. rođen 2000.godine iz Bugojna. Tom prilikom je kod istog pronađena određena količina  praškaste i zeljaste materije  za koje se sumnja  da su opojne droge speed i cannabis.

 

 

Dana 06.08.2023.godine oko 23,15 sati u ulici Kraljice Katarine, općina Kiseljak policijski službnici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford Focus u kojem se nalazio M.P. rođen 1989. godine  iz  Kiseljaka. Tom prilikom  je kod istog pronađena određena količina zeljaste materije  za koju se sumnja  da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjiečnih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 11 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 27 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 692 prekršajna naloga, od kojih je 59 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 47 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. 

 

 

 

                                          URED KOMESARA