Informacija za javnost dana 31.07.2023

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 5 krivičnih dijela.

 

Dana 29.07.2023.godine oko 00,30 sati u mjestu Kaćuni, općina Busovača policijski službnici tima za borbu protiv zloupotrebe opjnih droga PU Kiseljak i PS Busovača izvršili su kontrolu pmv marke VW GOLF kojim je upravljao A.A., rođen 2002. godine  iz  Fojnice. Tom prilikom kod istog je pronađena  određena količina  praškaste materije  za koju se sumnja  da je opojna droga speed.

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjiečnog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. 

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirane su 22 saobraćajne nezgode u kojima su 3 osobe zadobila teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 672  prekršajna naloga, od kojih je 120 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 26 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. 

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 31.07.2023. godine oko 03,35 sati  na magistralnom putu u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje pronađeno je beživotno tijelo osobe B.J.  rođen 1956. godine iz Gornjeg Vakufa –Uskoplja.

 

U saradnji sa nadležnim  kantonalnim tuižilaštvom službenici policije poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti  u cilju  rasvjetljavanja  svih činjenica  i okolnosti  u vezi  ovog događaja.

 

 

 

                                          URED KOMESARA