INFORMACIJA ZA JAVNOST, 13.06.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 10 krivičnih djela.

 

Dana 10.06.2022.godine oko 20,45 sati u mjestu Ćukle, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW, u kojem se na  mjestu suvozača nalazila osoba A.F. rođen 2001. godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao 2 pvc vrećice sa sadržajem zeljaste i bijele  materije, za koje se sumnja da su opojne droge.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 777 prekršajnih naloga, od kojih je 316 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 29 vozača,od kojih je 9 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA