INFORMACIJA ZA JAVNOST, 10.06.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

Dana 10.06.2022.godine oko 20,00 sati u ulici Kulina Bana, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osobe S.K. rođen 2003. godine iz Bugojna. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao 6 pvc paketića sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i dvije tzv. mrvilice pogodne za usitnjavanje navedenih materija.

 

Istog dana, oko 22,00 sati u ulici 14. septembar, općina Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled osobe F.M. rođen 1961.godine iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom, kod istog pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 09.06.2022.godine oko 13,55 sati u ulici Maršala Tita, općina Jajce, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

- putničko motorno vouzilo marke Audi, kojim je upravljao I.Ć rođen 1983.godine iz Jajca i

- putničko motorno vouzilo marke Kia, kojim je upravljao T.P. rođen 2001.godine iz Jajca, koji je u ovoj nezgodi zadobilo teže tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Jajce.

  

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 592 prekršajna naloga, od kojih su 384 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača.

 

 

 

                                          URED KOMESARA