INFORMACIJA ZA JAVNOST, 08.06.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 07.06.2022.godine oko 12,50 sati u PS Travnik je prijavljeno da je na službeni E-mail Ministarstva pravosuđa SBK stigla anonimna dojava da je njihova zgrada koja se nalazi u ulici Bosanska općina Travnik, minirana.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su evakuisali sve zatečene osobe iz zgrade, te pristupili vršenju kontradiverzionog pregleda, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, Federalnom upravom policije, kao i drugim sigurnosnim agencijama intenzivno se radi na rasvijetljavanju predmetne prijave.

 

Istog dana, oko 19,00 sati u mjestu Grbavica, općina Vitez,  policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW Opel, kojim je upravljao A.S. rođen 1989.godine iz Viteza. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.  

    

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 388 prekršajnih naloga, od kojih je 211 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA