USPJEŠNO REALIZOVANA OBUKA ZA KRIMINALISTIČKOG I KDZ TEHNIČARA

 

U saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u proteklom periodu uspješno je realizovana obuka za 28 policijskih službenika našeg ministarstva u oblasti poslova kriminalističkog i KDZ (kontradiverziona zaštita) tehničara.

 

Obuka je realizovana u prostorijama, kao i na poligonu Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona, uključujući njen teorijski i praktični dio.

 

Shodno navedenom, dana 01.04.2022.godine ispred zgrade Jedinice za specijalističku podršku MUP-a u Slimenima, općina Travnik uspješno je realizovana završna vježba u kojoj su praktično predstavljene stečene vještine i znanja.

 

Osnovni cilj obuke je osposobljavanje policijskih službenika u domenu kriminalističke tehnike i kontradiverzione zaštite, što će u mnogome doprinijeti efikasnijem vršenju uviđajnih radnji na licu mjesta, te vršenju KDZ pregleda po raznim osnovama.

 

Na završnoj vježbi prisustvovali su policisjki komesar MUP-a SBK, gosp. Faik Adilović i policijski komesar MUP-a ZDK, gosp. Rusmir Šišić, koji su se obratili prisutnim, te čestitali polaznicima obuke na postignutom uspjehu.

 

Obzirom da je stanje sigurnosti na području našeg kantona zadovoljavajuće, realizacijom navedene obuke realno se očekuje da će se takvo stanje zadržati, ali i poboljšati u onim segmentima gdje se za to ukaže potreba.

 

                                                                                                                         

 

 

 

URED KOMESARA