INFORMACIJA ZA JAVNOST, 31.03.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

 

Dana 30.03.2022. godine oko 15,45 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Opel Kadet kojim je upravljao M.A. rođen 1996.godine iz Viteza. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Istog dana, oko 22,00 sati u mjestu Grablje, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe A.H. rođen 1996.godine iz Kaknja. Prilikom kontrole i pregleda, kod istog su pronađene određene količine materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabiss.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 306 prekršajnih naloga, od kojih je 176 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

                                                                   

 

                                          URED KOMESARA