INFORMACIJA ZA JAVNOST, 28.03.2022.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 16 krivičnih djela.

 

Dana 25.03.2022. godine oko 21,40 sati u ulici Armije BiH, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke BMW, u kojem se nalazio S.Z. rođen 2000.godine iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Dana 26.03.2022.godine oko 16,30 sati u PS Busovača je prijavljeno da je od strane nepoznate osobe izvršeno razbojništvo nad radnicom frizerskog salona koji se nalazi u mjestu Kaćuni, općina Busovača. Tom prilikom je ista fizički napadnuta, te je zadobila lakše tjelesne povrede. Prema prijavi otuđena je neutvrđena količina novca iz novčanika radnice.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštom pristupili poduzimanju intezivnih mjera i radnji na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 519 prekršajnih naloga, od kojih je 121 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 63 vozača, od kojih je 17 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

                                                                   

 

                                          URED KOMESARA