INFORMACIJA ZA JAVNOST, 26.07.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 24.07.2021.godine oko 19,00 sati u mjestu Polje Višnjica, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke BMW, kojim je upravljao A.F. rođen 1997.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen A.R. rođen 1984.godine, obadvojica iz Kiseljaka. Prilikom kontrole i pregleda istih pronađena je određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i digitalna vaga pogodna za precizno mjerenje.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Dana 24.07.2021.godine oko 21,00 sati u PS Kiseljak je  prijavljeno da je izvršeno razbojništvo nad radnicom sportske kladionice koja se nalazi u ulici Žrtava domovinskog rata, općina Kiseljak. Prema prijavi razbojništvo je izvršila nepoznata maskirana muška osoba, koja je uz prijetnju vatrenim oružjem pištoljem od radnice otuđila novčani iznos oko 200 KM, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti, u cilju rasvijetljavanja predmetnog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 17 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je 5 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 501 prekršajni nalog, od kojih su 84 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 38 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.a. 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA