INFORMACIJA ZA JAVNOST, 02.06.2021.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 01.06.2021.godine oko 20,30 sati u ulici Hercegovačka, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Kiseljak izvršili su kontrolu osobe S.T. rođen 1997.godine iz Fojnice, koji je zatečen u parkiranom putničkom motornom vozilu marke VW Golf. Tom prilikom kod istog su pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis. 

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici kriminalističke policije PS Vitez uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“, koje je izvršeno dana 30.05.2021.godine u mjesnom groblju Topala, u mjestu Ahmići, općina Vitez. Prema prijavi, od strane nepoznatih osoba na spomen obilježju koje se nalazi u navedenom groblju razbacane su svijeće i vazne od cvijeća, te razbijeno staklo na križu, gdje je zatečeno nekoliko praznih boca od piva.

 

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela E.Z. rođen 1990.godine i B.O. rođen 1996.godine, obadvojica iz Zenice.

 

Protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Oštećenje tuđe stvari“.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 302 prekršajna naloga, od kojih je 177 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.   

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.     

 

 

                                                                                    URED KOMESARA