INFORMACIJA ZA JAVNOST, 24.05.2021.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 15/16.10.2020.godine u PS Kiseljak je prijavljeno da je od strane NN izvršioca ili više njih izvršeno krivično djelo „Teške krađe“ u porodičnu kuću vlasništvo R.S. iz mjesta Kuliješ, općina Kiseljak. Prema prijavi iz kuće je ukradena jedna presa i topionik za vosak, oko 120 komada ramova sa voskom, jedna mašina za mljevenje jabuka, oko 250 kg šećera, jedan električni cirkular, jednu bušilicu, jednu brusilicu, kao i raznog alata i opreme.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici kriminalističke policije PU i PS Kiseljak su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela E.H. rođen 1978.godine iz Sarajeva.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 371 prekršajni nalog, od kojih je 55 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.   

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 40 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA