INFORMACIJA ZA JAVNOST, 20.05.2021.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

Dana 19.05.2021.godine oko 21,55 sati u PS Bugojno prijavljeno je razbojništvo u sportskoj kladionici koja se nalazi u ulici Bosanska, općina Bugojno. Prema prijavi, razbojništvo je izvršeno od strane dvije nepoznate maskirane osobe, koje su uz prijetnju nožem od radnice kladionice otuđile određenu količinu novca.

 

Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici PU i PS Bugojno su pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti, uključujući blokadu užeg i šireg područja oko mjesta događaja, te pretragu terena u cilju pronalaska izvršilaca predmetnog krivičnog djela.

 

Sve napred navedene aktivnosti dovele su do pronalaska i lišenja slobode osoba koje se sumnjiče za izvršenje predmetnog razbojništva. Radi se o osobama I.V. rođen 1981.godine i S.I. rođena 2001.godine, obadvoje iz Bugojna.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 154 prekršajna naloga, od kojih je 71 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.   

 

                                                                                                              URED KOMESARA