INFORMACIJA ZA JAVNOST, 19.05.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 18.05.2021.godine oko 21,30 sati mjestu Podastinje, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Fiat, kojim je upravljao A.S. rođen 1986.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen N.E. rođen 1995.godine, obadvojica iz Visokog. Prilikom kontrole kod suvozača je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Istog dana oko 22,30 sati u mjestu Gorica, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe A.B. rođen 1989.godine iz Bugojna. Tom prilikom kod istog su pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 200 prekršajnih naloga, od kojih je 109 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.   

 

                                                                                                              URED KOMESARA