INFORMACIJA ZA JAVNOST, 07.05.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Dana 06.05.2021.godine oko 16,20 sati u mjestu Azapovići, općina Kiseljak, policijski službenici PS Kiseljak izvršili su kontrolu osobe A.Č. rođen 1998.godine i H.J. rođen 1984.godine, obadvojica iz Sarajeva. Tom prilikom kod A.Č. je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Istog dana, oko 21,15 sati ulici 307. Motorizovane brigade, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu osobe A.Š. rođen 1987.godine iz Bugojna, koji je tom prilikom od sebe odbacio određenu količinu materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

 

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata u ulici Malo Selo, općina Bugojno, koje koristi navedeni A.Š. Prilikom pretresa pronađena je veća količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, koja je bila upakovana što ukazuje da je bila pripremljena za prodaju.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 257 prekršajnih naloga, od kojih je 149 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

                                                                                                              URED KOMESARA