INFORMACIJA ZA JAVNOST, 22.04.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 21.04.2021.godine oko 19,00 sati u mjestu Buhine Kuće, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Opel, kojim je upravljao M.P. rođen 1983.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

 

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 20/21.03.2021.godine u PS Bugojno je zaprimljena prijava da su od strane NN izvršioca ili više njih u ulici Begluci, općina Bugojno izvršena 3 krivična djela „Krađe“. Prema prijavi, izvršena je krađa u 3 putnička motorna vozila koja su bila parkirana ispred stambenih zgrada, čiji su vlasnici D.L. rođen 1992.godine, O.J. rođen 1978.godine i E.T. rođen 1976.godine, svi iz Bugojna. Tom prilikom iz navedenih vozila ukradena je elektro bušilica, dva MP3 playera, harmonika crvene boje, kao i drugi predmeti, te određena količina novca.  

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici kriminalističke policije PS Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela M.Š. rođen 1997.godine iz Bugojna.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 6  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 3  saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 310 prekršajnih naloga, od kojih je 221 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA