POSLJEDNJI ISPRAĆAJ NAČELNIKU SEKTORA UNIFORMISANE POLICIJE DALIBORU ŠANTIĆU

Dana 27.03.2021.godine u mjesnom groblju Bare, općina Busovača sahranjen je Dalibor Šantić, Načelnik sektora uniformisane policije MUP-a SBK/KSB, koji je preminuo nakon kratke i teške bolesti.

 

Sahrani je pored obitelji bio prisutan veliki broj prijatelja, predstavnika institucija, radnih kolega i brojnih drugih koji su došli posljednji put ispratiti našeg preminulog kolegu.

 

Kroz policijsku službu Dalibor je obnašao više rukovodnih funkcija, između ostalog bio je zapovjednik policijske stanice Busovača, kao i šef Odjela za profesionalne standarde MUP-a, odakle je unaprijeđen na poziciju načelnika Sektora uniformisane policije MUP-a, gdje ga je zadesila prerana smrt.

 

Svoje profesionalne dužnosti radio je sa puno entuzijazma i zalaganja, uvažavajući svoje radne kolege, među kojima je bio omiljen i uvijek rado viđen.

 

Za svoj rad više puta je nagrađivan, a odlikovan je i zlatnom značkom Federalne uprave civilne zaštite za pomoć u spašavanju za vrijeme poplava. 

 

Paralelno s policijskim poslovima obnašao je i druge dužnosti, bio je član nezavisnog odbora za izbor i imenovanje policijskog komesara u MUP-a SBK/KSB, kao dugogodišnji lovac u 2020. godini izabran je za predsjednika Lovačkog društva “Zec” Busovača, te je obnašao više odgovornih funkcija u državnom, federalnom i kantonalnom nogometnom savezu.

 

Iza Dalibora su ostali majka, supruga, dvije ćerke, dva brata, sestra…

 

U prostorijama MUP-a otvorena je Knjiga žalosti u počast našem  preminulom kolegi Daliboru Šantić.