INFORMACIJA ZA JAVNOST, 22.03.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 19.03.2021.godine oko 18,50 sati u ulici Sarajevska, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila Renault Clio, kojim je upravljao A.Č. rođen 1997.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen A.B. rođen 1998.godine, obadvojica iz Sarajeva. Tom prilikom, kod suvozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 24 slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 392 prekršajna naloga, od kojih je 139 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 16 vozača, od kojih je 8 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA