INFORMACIJA ZA JAVNOST, 15.03.2021.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

Dana 12.03.2021.godine oko 18,50 sati u ulici Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe B.V. rođen 1996.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Istog dana oko 21,10 sati u ulici Kaštelanska, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe V.K. rođen 1987.godine iz Kiseljaka. Prilikom pregleda kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

 

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 31.08.2020.godine u PS Bugojno je zaprimljena prijava da je od strane NN izvršioca ili više u ulici Zlatnih ljiljana, općina Bugojno izvršeno krivično djelo „Teška krađa“. Tom prilikom iz ugostiteljskog objekta vlasništvo E.M. otuđena je određena količina novca, alkoholnih pića i cigareta.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Bugojno su došli do saznanja da su izvršioci predmetnog krivičnog djela M.Š. rođen 1997.godine i jedan maloljetnik rođen 2003.godine, obadvojica iz Bugojna.

 

Protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 34 slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 14 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 586 prekršajnih naloga, od kojih je 219 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 20 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA