INFORMACIJA ZA JAVNOST, 08.03.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 9 krivičnih djela.

 

Dana 07.03.2021.godine oko 18,50 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe K.S. rođen 1998.godine iz Busovače. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Istog dana oko 23,20 sati u ulici Bosanska, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Renault, kojim je upravljao D.L. rođen 1996.godine iz Travnika. Prilikom pregleda vozača pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

 

Dana 06.03.2021.godine oko 20,00 sati u PS Bugojno prijavljeno je razbojništvo u kladionici koja se nalazi u ulici Slobode, općina Bugojno. Prema prijavi, razbojništvo je izvršeno od strane nepoznate maskirane osobe, koja je uz prijetnju nožem od radnice kladionice otuđila određenu količinu novca.

O prijavi su obaviještene sve policijske patrole, te se pristupilo blokadi užeg  područja oko mjesta događaja i obilasku terena u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na rasvijetljavanju prijavljenog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 28 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 3 osobe su zadobile teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 05.03.2021.godine oko 21,15 sati u ulici Slobode, općina Bugojno dogodila se saobraćajna nezoga u kojoj je došlo do slijetanja sa kolovoza putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao B.M. rođen 1996.godine. U vozilu kao putnici zatečeni su N.K rođen 1970.godine i A.J. rođen 1990.godine, svi iz Bugojna.

U ovoj nezgodi smrtno je stradao putnik u vozilu A.J., dok su B.M. i N.K. zadobili tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 516 prekršajnih naloga, od kojih su 102 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 11 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA