INFORMACIJA ZA JAVNOST, 10.02.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 09.02.2021.godine oko 23,20 sati u mjestu Nević Polje, općina Novi Travnik, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima PS Novi Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW Golf II, kojim je upravljao D.T. rođen 1990.godine, dok su kao putnici u vozilu zatečeni A.D. rođen 1996.godine  i A T. rođena 1996.godine, svi iz Travnika. Zbog nepoštivanja naredbe nadležnog kriznog štaba o zabrani kretanja građana u vremenu od 23,00 do 05,00 sati navedenim osobama su uručeni prekršajni nalozi. Prilikom kontrole i pregleda osobe A.D., kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.  

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 265 prekršajnih naloga, od kojih je 158 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA