INFORMACIJA ZA JAVNOST, 23.10.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Dana 22.10.2020.godine oko 11,00 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres kuće koju koristi  S.M. rođen 1973.godine. Tom prilikom pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i 190 sjemenki indijske konoplje.

 

Istog dana oko 20,00 sati u mjestu Dub, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi, kojim je upravljao A.H. rođen 1986.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen E.F. rođen 1987.godine. Tom prilikom isti su dobrovoljno predali određenu količinu materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju  zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne  povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 247 prekršajnih naloga, od  kojih su 154 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.

 

 

                                                          URED KOMESARA