INFORMACIJA ZA JAVNOST, 21.10.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3  krivična djela.

 

Dana 20.10.2020.godine oko 20,00 sati u mjestu Dugo Polje, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke VW Golf, kojim je upravljao S.P. rođen 1993.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen V.B. rođen 1999.godine, obadvojica iz Kiseljaka. Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teška krađa“, koja je izvršena dana 22.06.2020.godine u ulici Bosanska, općina Travnik. Krivično djelo je prema prijavi izvršeno provaljivanjem u stan, gdje je izvršena prematačina stvari. Tom prilikom, ukraden je nov mobilni telefon, te još neki kućanski predmeti, vlasništvo Đž.Š. iz Travnika.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je počinilac predmetnog krivičnog djela A.M. rođen 1985.godine iz Zenice.

 

Također, policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili i krivično djelo „Krađe“, koja je izvršena dana 07.10.2020.godine u mjestu Paklarevo, općina Travnik. Prema prijavi ukraden je novac u iznosu oko 500 EURA iz kuće vlasništvo N.B.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je počinilac predmetnog krivičnog djela E.B. rođena 1992.godine iz Travnika.

 

Protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

 

 JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 228 prekršajnih naloga, od kojih je 135 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

                                                                                                                    URED KOMESARA