INFORMACIJA ZA JAVNOST, 19.10.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela

 

Dana 18.10.2020.godine oko 01,00 sati u mjestu Kuprešani, općina Jajce, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled osobe T.R. rođen 1986.godine iz Jajca. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao 5 smotuljaka sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Dana 18.10.2020.godine oko 17,50 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u ulici Hadžialića Ograda, općina Bugojno, od strane dvije nepoznate osobe u porodičnoj kući fizički napadnut K.S. rođen 1934.godine, nakon čega su isti izvršili premetačinu stvari.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u porodičnoj kući zatekli povrijeđenog, te istog uputili u Dom zdravlja Bugojno, odakle je prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom službenici policije su izvršili uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju rasvijetljavanja navedenog događaja.

 

 JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 489 prekršajnih naloga, od  kojih su 232 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 27 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

                                                                                                                    URED KOMESARA