INFORMACIJA ZA JAVNOST, 07.09.2020.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 05.09.2020.godine oko 00,25 sati u mjestu Dubski most, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu osoba M.H. rođen 1990.godine, A.K. rođen 1999.godine i O.Z. rođen 1996.godine, svi iz Travnika, a koji su zatečeni u parkiranom vozilu marke VW Jetta. Prilikom kontrole O.Z. je izbacio iz vozila dvije pvc vrećice sa sadržajem materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i canabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Bugojno uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Krađe“, koje je izvršeno dana 25.06.2020.godine na štetu Tržnog centra „Bingo“, koji se nalazi u ulici Šehitluci, općina Bugojno. Tom prilikom iz navedenog centra je ukradena određena količina trgovačke robe.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su počinioci predmetnog krivičnog djela P.S. rođen 1970.godine i Š.J. rođen 1968.godine, obadvojica iz Sarajeva.

 

Nakon što su prikupljeni svi materijalni dokazi, nadležnom kantonalnom tužilaštvu protiv osumnjičenih je podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krađe“.

 

 JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 432 prekršajna naloga, od  kojih je 156 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 22 vozača, od kojih je 8 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

                                                          URED KOMESARA