Obilježena 10. godišnjica terorističkog napada na PS Bugojno

 

Dana 27.06.2020.godine obilježena je 10.godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno, koji je za posljedicu imao pogibiju našeg kolege Tarika Ljubuškić i ranjavanje još 6 policijskih službenika.

 

Položeno je cvijeće u holu zgrade i na spomen obilježju u blizini zgrade policijske uprave i stanice Bugojno, kao i na mezarju Jaklić, gdje je učenjem Fatihe i na drugi prigodan način odata počast poginulom policijskom službeniku.

 

Obilježavanju godišnjice je pored članova porodice poginulog policajca i predstavnika MUP-a SBK, prisustvovala potpredsjednica Federacije BiH  gosp. Melika Mahmutbegović sa saradnicima, delegacija iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, načelnik općine Bugojno sa delegacijom, predstavnici Sindikata MUP-a, te druge delegacije kao i brojni građani i predstavnici medija.

 

Zahvaljujući izuzetnoj profesionalnosti policijskih službenika počinioci ovog terorističkog napada su uhapšeni i izvedeni pred lice pravde, gdje su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora. 

 

 

 

                                                                                   URED KOMESARA