INFORMACIJA ZA JAVNOST, 19.05.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6  krivičnih djela.

 

Dana 18.05.2020.godine oko 19,00 sati u mjestu Mehurići, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu osobe N.S. rođen 1989.godine iz Zenice, koji je zatečen u putničkom motornom vozilu marke Audi. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed, kao i 43 komada streljiva call.7,65 i mobilni telefon marke Samsung.

 

Protiv osumnjičenog nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima „Posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.“

 

Dana 18.05.2020. godine, oko 16,10 sati u PS Gornji Vakuf-Uskoplje zaprimljena je prijava da je od strane NN osobe ili više njih  u mjestu Ždrimci, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, sa spomen obilježja Hrvatskim braniteljima skinuta zastava hrvatskog naroda, koja je tom prilikom oštećena. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

 

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela  A.Č iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji je lišen slobode i protiv njega slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

 

 JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je  ukupno 121 prekršajni nalog, od kojih je 58 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača.

                                                                                                             

URED KOMESARA