INFORMACIJA ZA JAVNOST, 14.05.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 13.05.2020.godine oko 16,45 sati u mjestu Gavrine Kuće, općina Busovača policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe S.S. rođen 1979.godine iz Busovače. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i ecstazy.

 

Dana 14.05.2020.godine oko 02,45 sati u mjestu Han Bila, općina Travnik, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a izvršili su kontrolu vozila marke Mercedes, kojim je upravljao E.J. rođen 1990.godine, sa kojim su se u vozilu nalazile još tri muške i jedna ženska osoba, svi iz Zenice. Prilikom kontrole isti su dobrovoljno predali 3 smotuljka materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i 6 smotuljaka materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima je 1  osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je  ukupno 201 prekršajni naloga, od kojih je 116 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

                                                                                                    

URED KOMESARA