INFORMACIJA ZA JAVNOST, 08.05.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

Dana 07.05.2020.godine oko 22,50 sati u mjestu Mehurić, općina Travnik, policijski službenici PI Han Bila - PS Travnik, izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Renault, kojim je upravljao Š.M. rođen 1996.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je iz vozila izbacio pvc vrećicu sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili krivično djelo teške krađe, koje je prijavljeno 17.04.2020.godine u mjestu Dugo Polje, općina Kiseljak. Djelo je izvršeno nasilnim otvaranjem kase na samouslužnoj autopraonici  vlasništvo firme iz Kiseljaka, iz koje je otuđena određena količina novca.

 

U nastavku aktivnosti navedeni službenici su rasvijetlili i krivično djelo počinjeno dana 25.04.2020.godine u mjestu Potkraj, općina Kiseljak, gdje je prijavljeno da je od strane NN počinioca ili više njih izvršeno bušenje rezervoara od goriva na teretnom motornom vozilu marke Iveco, vlasništvo M.K. iz Kiseljaka.

 

Također, policijski službenici PS Fojnica rasvijetlili su krivično djelo teške krađe koje je prijavljeno dana 30.04.2020.godine u ulici Bosanska, općina Fojnica. Navedeno djelo je izvršeno na samouslužnoj autopraoni, vlasništvo E.M. iz Fojnice, na način da su podesnim predmetom nasilno otvorene 3 kase, odakle je otuđena određena količina novca.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Fojnica i PS Kiseljak došli su do saznanja da je počinilac navedenih krivičnih djela A.R. rođen 1980.godine iz Sarajeva, koji je lišen slobode i protiv njega slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u  kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 163 prekršajna naloga, od kojih je 99 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača.

  

 

                                                                                                            

 URED KOMESARA