INFORMACIJA ZA JAVNOST, 30.04.2020.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su  4 krivična djela.

 

Dana 29.04.2020. godine oko 15,40 sati u ulici Sarajevska cesta, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila Passat, kojim je upravljao E.F. rođen 1994.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina  bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Istog dana oko 15,45 sati  u mjestu Nadbare, općina Fojnica, policijski službenici PS Fojnica, izvršili su kontrolu i pregled vozila Passat, kojim je upravljao M.K. rođen 1981.godine iz Zenice. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao PVC vrečicu u kojoj se nalazila određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Također,policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, istog dana oko 19,15 sati u ulici Bosanska, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe A.V. rođen 1997.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih osoba se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PSViteznaknadno su rasvijetlili krivično djelo „Teška krađa“, koje je  izvršeno 04.04.2020. godine na štetu trgovine Best, koja se nalazi u mjestu Počulica, općina Vitez. Tom prilikom otuđene su tri kartonske kutije dekorativne umjetne trave u vrijednosti oko 340 KM. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za ovo krivično djelo E.D. rođen 1975.godine iz Zenice.

 

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5  saobraćajnih nezgoda u  kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je   ukupno 235 prekršajnih naloga, od kojih je 143 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

URED KOMESARA