INFORMACIJA ZA JAVNOST, 28.04.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo „Oduzimanje tuđe pokretnine“, koje je počinjeno tokom noći 23./24.04.2020. godine u mjestu Pirota, općina Travnik. Prema prijavi, djelo je izvršeno od strane NN počinioca ili više njih koji su oduzeli putničko motorno  vozilo marke Passat, vlasništvo S.M. iz Travnika, koje je pronađeno isti dan na području Travnika.

 

Poduzimajući planske mjere i radnje na otkrivanju predmetnog krivičnog djela, navedeni policijski službenici došli su do saznanja da je za njegovo izvršenje osumnjičen E.M. rođen 1995. godine iz Travnika.

 

Također, policijski službenici Odsjeka kriminalistiške policije PU Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Izazivanje opće opasnosti“, koje je  izvršeno 05.04.2020. godine na štetu EP BiH podružnica Travnik. Tom prilikom izvršeno je zapaljenje trave i niskog rastinja u mjestu Priče, općina Travnik, nakon čega se požar proširio na elektro energetsku mrežu  i prijetio mjesnoj područnoj školi. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za ovo krivično djelo M.M rođen 1962. godine iz Travnika.

 

Isto tako, policijski službenici PS Vitez naknadno su rasvijetlili krivično djelo „Teška krađa“, koje je  izvršeno 13.04.2020. godine na štetu trgovine Best, koja se nalazi u mjestu Počulica, općina Vitez. Tom prilikom je otuđena određena količina trgovačke robe. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su osumnjičeni za ovo krivično djelo E.D. rođen 1975.godine i S.M. rođen 1981.godine, obadvojica iz Zenice.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6  saobraćajnih nezgoda u  kojima su 2 lica zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je  ukupno 301 prekršajni nalog, od kojih je 226 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

                                                                                                            

 URED KOMESARA