INFORMACIJA ZA JAVNOST 11.02.2014.

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela, od kojih su 3 krivična djela teške krađe, 1 oštećenja tuđe stvari i 1krivično djelo nasilja u porodici.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici policijske stanice Vitez  otkrili su izvršioca krivičnog djela oštećenja tuđe stvari izvršeno dana 02.02.2014.godine u mjestu Krušćica, općina Vitez. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je N.S. rođen 1963.godine iz Viteza, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

U Vitezu je otkriven i izvršilac krivičnog djela utaje izvršene dana 04.02.2014.godine na štetu M.Š. iz Viteza. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je A.G. rođen 1970.godine iz Viteza.

 

U Busovači su policijski službenici otkrili izvršioca krivičnog djela skidanje službenog pečata ili znaka izvršenog dana 06.02.2014.godine u mjestu Mihaljevići općina Busovača. Izvršilac navedenog krivičnog djela je I.K. rođen 1972.godine iz Busovače.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči i 2 slučaja naročito drskog ponašanja i 1 prekršaja po općinskim odlukama. Prekršaje je počinilo 10 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je  1 osoba teško, a 1 osoba lakše povrjeđena..

 

Iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo i 1 vozač motornog vozila, uručeno je 39 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja.

 

AKTIVNOSTI POLICIJE

 

Službenici policije su na području Bugojna, Jajca, Donjeg Vakufa, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Fojnice i Busovače osiguravali protestne skupove građana ispred zgrada općina i zgrade Vlade Srednjbosanskog kantona. Tokom protesta nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda ili mira.

                          URED KOMESARA