INFORMACIJA ZA JAVNOST, 13.03.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 12.03.2020.godine oko 15,30 sati u ulici Kovačuša, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili su pretres prostorija koje koristi Z.M. rođen 1983.godine iz Donjeg Vakufa. Prilikom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

 

 

Dana 13.03.2020.godine oko 00,15 sati u ulici Armije RBiH, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu osobe G.A. rođen 1996.godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 248 prekršajnih naloga, od kojih je 141 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

                                                                                                                                             URED KOMESARA