INFORMACIJA ZA JAVNOST, 03.02.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

Dana 31.01.2020. godine oko 23,00 sati u ulici Gradišće, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe B.A. rođen 1992.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom kod  istog je pronađena određena količina bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U nastavku aktivnosti, izvršen je pretres stana koji koristi navedena osoba. Prilikom pretresa, pronađene su određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

 

Dana 03.02.2020.godine oko 00.55 sati policijski službenici PS Bugojno, zbog narušavanja javnog reda i mira u prostorije policijske stanice PS Bugojno pozvali su osobu E.Š. rođen 1973. godine iz Bugojna. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga. Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje PS Bugojno.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 14 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 14 saobraćajnih nezgoda  u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 413 prekršajnih naloga, od kojih je 125 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 41 vozač, od kojih je 8  vozača  zadržano u policijskoj stanici do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

                                                                                                             

  URED KOMESARA