INFORMACIJA ZA JAVNOST, 25.12.2019.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 24.12.2019. godine oko 23,00 sati u ulici Husni ef. Numanagića, općina Fojnica, policijski službenici PS Fojnica izvršili su kontrolu i pregled osobe N.B. rođen 1994.godine iz Fojnice. Tom prilikom kod istog je pronađeno 7 paketića bijele praškaste materije, za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 18.12.2019.godine u PS Vitez je prijavljeno je da je od strane NN osobe ili više njih u mjestu Veliki Mošunj, općina Vitez izvršeno krivično djelo „Teške krađe“ u porodičnu kuću vlasništvo S.R. Prema prijavi, iz kuće je otuđeno oko 1000,00 KM, oko 150,00 američkih dolara, kao i jedan zlatni lančić znatnije vrijednosti.

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetnog krivičnog djela, policijski službenici kriminalističke policije PS Vitez došli su do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog djela N.D. rođen 1993.godine iz Viteza.

 

Svi prikupljeni materijalni dokazi zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu protiv osumnjičenog, dostavit će se nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4  slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je  ukupno 180 prekršajnih naloga, od kojih je 78 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 16 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

                                                                                                                                                                                  URED KOMESARA