INFORMACIJA ZA JAVNOST, 06.12.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 05.12.2019. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Kiseljak, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata na adresi Podastinjska, općina Kiseljak, korisništvo osobe T.B. rođen 1990. godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina različitih materija za koje  se sumnja da su opojne droge cannabis i speed, te 91 tableta za koje se sumnja da su opojna droga ecstasy.

 

Istog dana oko 18,10 sati u mjestu Podastinje, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila VW Bora, registarskih oznaka A54 E 481. Tom prilikom, kod osobe u vozilu, B.M. rođen 1982. godine iz Kiseljaka, pronađena je određena količina materija za koje  se sumnja da su opojne droge cannabis i speed.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 417 prekršajnih naloga, od kojih je 309 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača.

 

 URED KOMESARA