INFORMACIJA ZA JAVNOST, 02.12.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda  na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5  krivičnih djela.

 

Dana 29.11.2019.godine oko 23,10 sati u PS Novi Travnik prijavljeno je razbojništvo nad ženskom osobom u ulici Patriotske lige, općina Novi Travnik. Prema prijavi, razbojništvo je izvršeno od strane nepoznate muške osobe, koja je fizički napala oštećenu i nanijela joj tjelesne povrede, te otuđila torbicu u kojoj se nalazio novac od sportske kladionice u kojoj je zaposlena, mobitel, bankovna kartica i druge osobne stvari.

 

O prijavi su obaviještene sve policijske patrole, te se pristupilo blokadi užeg područja oko mjesta događaja i obilasku terena u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela. O svemu je upoznat nadležni kantonalni tužilac.

 

Dana 01.12.2019. godine oko 20,40 sati na lokalnom putu Suhi Dol - Dub, općina Travnik, policijski službenici policijske ispostave Han Bila (PS Travnik) izvršili su kontrolu i pregled vozila Golf, kojim je upravljao A.S. rođen 1997.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen Š.P. rođen 1996.godine. Tom prilikom u vozilu je pronađena određena količina  materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih osoba se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 15  slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su  ukupno 422 prekršajna naloga, od kojih su 92 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 26 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 11 vozila.     

                                                                                                              

 URED KOMESARA