INFORMACIJA ZA JAVNOST, 11.09.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata  na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 10.09.2019.godine oko 11,00 sati u mjestu Putićevo, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Škoda Fabija, kojim je upravljao vozač T.A. rođen 1990.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen S.K. rođen 1995.godine, obadvojica iz Travnika. Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina svježe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis. Tokom kriminalističke obrade, isti je izjavio da ima zasađene 4 stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, općina Travnik. Policijski službenici su pronašli i izuzeli navedene stabljike čija visina je dostizala čak 3 metra i 10 centimetara, što predstavlja jednu od najviših do sada pronađenih.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj  narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgodau kojima je 1 osoba zadobila teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 273 prekršajna naloga, od kojih je 157 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača.

 

 

                                                                                                                URED KOMESARA