INFORMACIJA ZA JAVNOST, 09.09.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda  na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 10 krivičnih djela.

 

Dana 07.09.2019.godine oko 16,45 sati u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, policijski službenici PU i PS Bugojno u saradnji sa policijskim službenicima PS Gornji Vakuf - Uskoplje izvršili su kontrolu i pregled osobe J.B. rođen 1982.godine. Tom prilikom, kod istog je pronađena jedna aluminijska folija u kojoj se nalazila određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Heroin.

 

 

Dana 09.09.2019.godine oko 00,40 sati u ulici Nikola Šubić Zrinjski, općina Busovača, policijski službenici PS Busovača su prilikom realizacije pojačane kontrole saobraćaja pokušali zaustaviti putničko motorno vozilo marke Passat, registarskih oznaka J26 M 771, kojom prilikom se vozač oglušio na policijski znak STOP, te se uputio u pravcu Kaonika. U nastavku aktivnosti, navedeno vozilo je zaustavljeno u Kanjonu Lašve, općina Busovača, gdje je utvrđeno da je vozilom upravljao E.P. rođen 1980.godine iz Zenice. Prilikom kontrole vozača i vozila pronađena je određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 19 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 14 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 494 prekršajna naloga, od kojih je 217 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 28 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

                                                                                                                URED KOMESARA