INFORMACIJA ZA JAVNOST, 20.06.2019.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih  djela.

 

Dana 19.06.2019.godine oko 22,50 sati u mjestu Stojkovići, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe E.Č. rođen 1983.godine iz Novog Travnika. Tom prilikom,  kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je  izvršeno 24.04.2019. godine na štetu  E.Z. iz Travnika. Tom prilikom, iz garaže oštećenog otuđena je  motorna pila marke Einhell, ručni cirkular marke Skilsaw, dvije bušilice i jedna bruslica.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela  I.U. rođen 1992. godine iz Travnika.

Protiv osumnjičenog lica nadležnom kantonalnom tužilaštvu podnesen je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.  

 

 

Dana 19.06.2019.godine oko 11,15 sati u ulici Bosanska, općina Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko vozilo marke Golf , registarskih oznaka K28 T 157, kojim je upravljao E.Z. rođen 1978. godine iz Travnika, ostvarilo kontakt sa pješakom V.V. rođen 1942. godine iz Travnika.

 

U ovoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je pješak, a uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Travnik.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 261 prekršajni nalog, od kojih je 135 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača.

 

 

 

 

 

                                                                                                                URED KOMESARA