INFORMACIJA ZA JAVNOST 09.01.2014.

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 9 krivičnih djela, od kojih su 3 krivična djela teške krađe, 3 krađe i 3 krivična djela oštećenje tuđe stvari.

 

Izdvajamo sljedeća krivična djela:

 

Dana 08.01.2014 godine u 18,40 sati u PS Travnik prijavljena je teška krađa motornog vozila marke Audi -  A8, registarskih oznaka E36-J-964, vlasništvo M.G. iz Travnika, koje je bilo parkirano u ulici Kulina Bana u Travniku. Uviđajne radnje izvršili su službenici OKP-PU Travnik, koji nastavljaju sa istragom radi pronalaska vozila i  otkrivanja izvršilaca.

 

Dana 08.01.2014 godine u 19,00 sati u PS Vitez prijavljena je teška krađa motornog vozila marke Passat, registraskih oznaka E52-M-863, vlasništvo M.A. iz Prijedora. O navedenom upoznate patrole policije na terenu sa zadatkom potrage za vozilom. Uviđajne radnje izvršili su službenici OKP-PU Travnik, koji nastavljaju sa drugim istražnim radnjama na pronalasku vozila i otkrivanja izvršilaca.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici policije u Bugojnu otkrili su izvršioca krivičnog djela teške krađe izvršene dana 21.11.2013.godine u Bugojnu, na štetu N.Š. Izvršilac ovog krivičnog djela je A.G. rođen 1986.godine iz Bugojna, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja  javnog reda i mira, a radi se o učestvovanju u tuči 2 osobe.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodile su se 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrjeđenih osoba.

 

Iz saobraćaja su isključena 4 vozila i 5 vozača motornih vozila, uručeno je 95 prekršajnih nalog zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentiran je i 61 prekršaj mobilnim radarom.

 

AKTIVNOSTI POLICIJE

 

Službenici policije su u Vitezu osiguravali utakmicu rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine  i Estonije, kojom prilikom nisu zabilježeni slučajevi narušavanja javnog reda I mira. U Jajcu i Kiseljaku su policijski službenici pružili pomoć u radu kantonalnim inspektorima za saobraćaj.

                                                                                                                        URED KOMESARA