INFORMACIJA ZA JAVNOST 08.01.2014.

  

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 6 krivičnih djela, od kojih su 4 krivična djela teške krađe, 1 razbojništvo i 1 krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

 

Dana 07.01.2014 godine u 18,40 sati u PS Busovača prijavljeno razbojništvo u trgovini „Sana“ u ulici Branilaca domovine u Busovači. Prema prijavi, razbojništvo je izvršila nepoznata muška osoba, koja je uz fizički napad otela radnici određenu količinu novca, nakon čega je radnicu zaključala u magacin i napustila lice mjesta. Radnica je tom prilikom zadobila lakše tjelene povrede i pružena joj je medicinska pomoć u Domu zdravlja u Busovači. O prijavi su obavještene sve policijske patrole, koje su pretragom terena pronašle osobu koja se dovodi u vezu sa navedenim krivičnim djelom, te je lišile slobode. Radi se o osobi inicijala S.L. rođen 1978.godine iz Busovače, nad kojim službenici OKP PU Kiseljak provode kriminalističku obradu.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja  narušavanja  javnog reda i mira, od kojih su 2 slučaja učestvovanja u tuči, 1 slučaj naročito drskog ponašanja i 1 slučaj ostali prekršaji. Prekršaje je počinilo ukupno 8 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

  

Dogodile su se 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrjeđenih osoba.

  

Iz saobraćaja su isključena 3vozila i 3 vozača motornih vozila, uručeno je 50 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 113 prekršaja mobilnim radarom.

  

                                                                                                                        URED KOMESARA