INFORMACIJA ZA JAVNOST 07.01.2014.

  

KRIMINALITET

  

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 9 krivičnih djela, od kojih su 4 krivična djela teške krađe, 2 krađe, 1 oštećenje tuđe stvari, 1 krivotvorenja isprava i 1 krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

 

Izdvajamo sljedeća krivična djela:

 

Dana 06.01.2014 godine u 07,10 sati u PS Busovača prijavljena je teška krađa motornog vozila marke VW-Polo, registraskih oznaka A83-T-944, koje je bilo parkirano u mjestu Donja Rovna, općina Busovača. Vozilo je ukradeno od strane nepoznatog izvršioca u toku noći 05/06.01.2014.godine. O navedenom upoznate patrole policije na terenu PS Busovača, te susjedne policijske stanice sa zadatkom potrage za vozilom. Pretragom terena vozilo je ubrzo pronađeno napušteno u mjestu Rovna, općina Busovača. Uviđajne radnje izvršili su službenici OKP-PU Kiseljak, koji nastavljaju sa istragom radi otkrivanja izvršilaca.

 

Dana 06.01.2014 godine u 10,45 sati u PS Vitez prijavljena je teška krađa motornog vozila marke Golf IV, registraskih oznaka K70-M-577, koje je bilo parkirano u mjestu Divjak, općina Vitez. O navedenom upoznate patrole policije na terenu sa zadatkom potrage za vozilom. Uviđajne radnje izvršili su službenici OKP-PU Travnik, koji nastavljaju sa drugim istražnim radnjama na pronalasku vozila i otkrivanja izvršilaca.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici PS Travnik rasvjetlili su 3 krivična djela teške krađe izvršene u periodu od 14.12. do 27.12.2013.godine na području općine Travnik. Radi se o krivičnom djelu teške krađe računarske opreme iz Centra za socijalni rad u Travniku, i teške krađe iz kuće u mjestu Han Bila, općina Travnik, vlasništvo O.Š. iz Travnika. Izvršioci ova dva krivična djela su S.G. rođen 1968.godine iz Travnika i njegov maloljetni sin N.G. rođen 1996.godine.

 

Treče krivično djelo koje su službenici policije otkrili je krivično djelo teške krađe iz kuće u mjestu Gornji Dolac, općina Travnik, vlasništvo N.M. Osumnjičeni za ovo krivično djelo su osobe inicijala K.H. i A.V. oba iz Travnika.

Protiv svih osumnjičenih će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

Službenici policije u Bugojnu otkrili su izvršioca krivičnog djela teške krađe izvršene dana 18.12.2013.godine u mjestu Vrbanja, na štetu I.K. Izvršilac ovog krivičnog djela je A.G.rođen 1986.godine iz Bugojna, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo prijavljenih slučajeva narušavanja  javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih osoba.

 

Iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo i 2 vozača motornih vozila, uručen je 61 prekršajni nalog zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirana su i 133 prekršaja mobilnim radarom.

 

AKTIVNOSTI POLICIJE

  

Službenici policije su u Vitezu i Bugojnu pružili pomoć u radu kantonalnim inspektorima za saobraćaj.

                                                                                                                        URED KOMESARA